NOUA GENERAȚIE: MITSUBISHI ASX

 

Noul Mitsubishi ASX

SUV din segmentul B echipat cu cea mai recentă tehnologie și trenuri motopropulsoare, inclusiv Plug-in Hybrid (PHEV), Hybrid (HEV) și Mild Hybrid.

Ce îl face atât de special?

 • 5 motorizari disponibile;
 • 3 variante de electrificare (Plug-in Hybrid (PHEV), Hybrid (HEV) și Mild Hybrid)
 • Suită completă de funcții ADAS și Infotainment

 În showroom-uri din luna Martie 2023

“Creșterea și electrificarea SUV-urilor sunt tendințele dominante pe piața europeană de astăzi iar acest lucru va continua – ca SUV electrificat, cu un pachet complet de tehnologie avansată și infotainment, noul ASX se potrivește perfect pentru piața europeană” a declarat Frank Krol, Președinte și CEO al Mitsubishi Motors Europe.

Dynamic Shield

Noul ASX înglobeaza frontul distinctiv „Dynamic Shield” de la Mitsubishi Motors, care comunică atât robustețe, cât și dinamism, în timp ce evidențiază emblematicul logo cu trei diamante - Mitsubishi Motors.

Profilul lateral combină o siluetă fluidă cu tentă sportivă, roțile de 17” sau 18”, conferind modelului ASX o postură puternică.

Partea din spate completează versatilitatea sportivă a designului. Luminile sunt LED-uri cu un stil distinctiv, la fel ca și în partea din față.

Plăcuța de model nou proiectată “ASX” și semnul Mitsubishi sculptat peste hayon, completează profilul spate.

Interior

Dotat cu cea mai recentă tehnologie de infotainment, interiorul noului ASX combină stilul și confortul, cu spațiul și versatilitatea, precum și o capacitate a portbagajului de 332 de litri (VDA), care crește cu încă 69 de litri (VDA) atunci când bancheta spate culisantă se află în poziţia strânsă.

Sistemul Smartphone-link Display Audio (SDA) montat central, acționează ca interfață principală între șofer și sistemele vehiculului și infotainment. SDA vine în formate de 7 inchi (landscape) și de 9,3 inchi (portret) cu replicare wireless a smartphone-ului (Apple CarPlay® și Android Auto™) ca standard, cu versiuni de top care oferă și sistemul audio BOSE® Premium.

Multi-Sense

Pot fi selectate trei moduri de conducere:

• ECO*: prioritizează eficiența maximă.

• PURE**: pentru rulare exclusiv electrică.

• SPORT: putere maximă de tracțiune, reglarea controlului dinamic al șasiului și setări de răspuns la direcție pentru o plăcere sporită de a conduce.

+ SIMTUL MEU: permite șoferului să personalizeze experiența de condus.

 • Grupuri motopropulsoare

  1.0L MPI-T

  Motorul de intrare în gamă este un motor inovator cu trei cilindri de 1,0 litri turbo pe benzină, disponibil în combinație cu transmisia manuală cu 6 trepte.

  1.3L DI-T (Mild Hybrid)

  Pentru acei clienți care au nevoie de mai multă performanță, un motor turbo cu injecție directă de 1,3 litri este asociat cu un sistem Mild Hybrid care încorporează un generator de pornire cuplat cu o baterie litiu-ion de 12 V, permițând recuperarea energiei atât în faza de decelerare, cât și în faza de frânare și asistență electrică a cuplului. Clienții pot alege între o transmisie manuală cu 6 trepte și o transmisie automată cu dublu ambreiaj cu 7 trepte (7DCT).

  Full Hybrid

  Noua generație ASX va fi primul model Mitsubishi din Europa cu un motor complet hibrid (HEV): combinând o unitate pe benzină de 1,6 litri cu două motoare electrice și o cutie de viteze automată, multimod.

  Plug-in Hybrid

  În vârful gamei va fi versiunea Plug-in Hybrid (PHEV). Sistemul PHEV, cu un motor pe benzină de 1,6 litri asociat cu două motoare electrice și o baterie de 10,5 kWh, este unic pentru Alianță în segmentul B-SUV, noua generație Mitsubishi ASX călcând, prin urmare, pe urmele PHEV x SUV ale modelelor Outlander PHEV și Eclipse Cross PHEV.

 

Mitsubishi Service Commitment

Ca și restul modelelor din gama Mitsubishi vândute în Europa, noua generație ASX vine cu Angajamentul Service Mitsubishi, care include:

• 5 ani/100 000 km garanție din fabrică.

• 12 ani garanție anticoroziune.

• 8 ani/160 000 km garanție baterie de tracțiune.

• Garanție de 8 ani/160 000 km pentru capacitatea bateriei.

• Asistență rutieră de 5 ani (Pachetul de asistență Mitsubishi).

 

Despre MITSUBISHI MOTORS

Mitsubishi Motors Corporation este o companie auto globală cu sediul în Tokyo, Japonia, care are un avantaj competitiv în domeniul vehiculelor SUV şi pickup trucks, electrice şi hibride plug-in (PHEV).

Având în vedere că grupul Mitsubishi a fabricat prima sa maşină acum mai bine de un secol, am demonstrat o abordare ambiţioasă şi adesea tumultoasă, dezvoltând noi tipuri de vehicule şi deschizând calea cu tehnologii de vârf.

Adânc înrădăcinată în ADN-ul Mitsubishi Motors, strategia noastră de brand va atrage şoferi ambiţioşi, dornici să provoace înţelepciunea convenţională şi să îmbrăţişeze schimbarea. Consecvent în această mentalitate, Mitsubishi Motors şi-a introdus noua strategie de brand în 2017, exprimată prin fraza “Drive your Ambition” – o combinaţie între determinare personală şi atitudine de avangardă, şi o reflexie a dialogului constant între brand şi clienţii acestuia.

În prezent, Mitsubishi Motors se dezvoltă în direcţia investiţiilor continue în tehnologii inovatoare, design atractiv şi dezvoltare de produs, aducând clienţilor din întreaga lume vehicule noi, captivante şi autentice.