NOUA GENERAȚIE MITSUBISHI COLT

MITSUBISHI MOTORS REVINE ÎN SEGMENTUL B

PE PIAȚA DIN EUROPA ÎNCEPÂND CU ANUL 2023

Va fi lansat în segmentul B, în Europa, în toamna anului 2023, va fi echipat cu cea mai recentă tehnologie și va fi disponibil inclusiv în varianta hybrid (HEV).

·         Reintroducerea denumirii COLT în Europa – la 60 de ani de la apariția primului model care purta denumirea COLT.

·         Va extinde gama Mitsubishi Motors în principalale segmente pe piața din Europa.

Mitsubishi Motors Europa anunță astăzi revenirea în segmentul B european după aproape 10 ani, cu noua generație COLT hatchback (cinci uși), care va fi disponibilă începând cu toamna anului 2023.

Pentru a concura alături de Space Star, noul ASX, recent anunțat și Eclipse Cross PHEV, noul COLT va crește semnificativ acoperirea pieței Mitsubishi Motors în principalele segmente europene. Din 2023, noua gamă de autoturisme, va consta astfel din hatchback-uri și SUV-uri, și va include sisteme de propulsie electrificate.

Aparută pentru prima dată în 1962, denumirea COLT are o moștenire bogată, care a marcat numeroase generații de modele, în principal compacte, de pe tot globul, devenind unul dintre cele mai cunoscute modele Mitsubishi. Cea mai recentă generație, care a fost fabricată și în Europa, a fost vândută în peste 400 000* de unități, în Europa, între anii 2004 și 2014.

Noul COLT va oferi un pachet complet de echipamente, inclusiv cea mai recentă tehnologie, o gamă completă de sisteme de propulsie și va fi fabricat la uzina Renault din Bursa, Turcia. La fel ca noua generație ASX, COLT se va baza pe platforma CMF-B, dezvoltată de Alianța Renault-Nissan-Mitsubishi.

Frank Krol, Președinte și CEO al Mitsubishi Motors Europa a comentat:

„Adăugarea noului hatchback COLT și a noului ASX anunțat anterior, va crește semnificativ oferta noastră pentru clienți în 2023, alături de modelele Space Star și Eclipse Cross PHEV. Mitsubishi Motors are o istorie lungă în segmentul B, iar denumirea COLT este sinonimă cu acest segment – așteptăm cu nerăbdare să scriem un nou capitol în povestea COLT și a marcii Mitsubishi Motors în Europa.”

* Vânzări cu amănuntul COLT Europa, 2004-2014: 403 957 unități.

Despre MITSUBISHI MOTORS

Mitsubishi Motors Corporation este o companie auto globală cu sediul în Tokyo, Japonia, care are un avantaj competitiv în domeniul vehiculelor SUV şi pickup trucks, electrice şi hibride plug-in (PHEV).

Având în vedere că grupul Mitsubishi a fabricat prima sa maşină acum mai bine de un secol, am demonstrat o abordare ambiţioasă şi adesea tumultoasă, dezvoltând noi tipuri de vehicule şi deschizând calea cu tehnologii de vârf.

Adânc înrădăcinată în ADN-ul Mitsubishi Motors, strategia noastră de brand va atrage şoferi ambiţioşi, dornici să provoace înţelepciunea convenţională şi să îmbrăţişeze schimbarea. Consecvent în această mentalitate, Mitsubishi Motors şi-a introdus noua strategie de brand în 2017, exprimată prin fraza “Drive your Ambition” – o combinaţie între determinare personală şi atitudine de avangardă, şi o reflexie a dialogului constant între brand şi clienţii acestuia.

În prezent, Mitsubishi Motors se dezvoltă în direcţia investiţiilor continue în tehnologii inovatoare, design atractiv şi dezvoltare de produs, aducând clienţilor din întreaga lume vehicule noi, captivante şi autentice.